Ouderen op de arbeidsmarkt

Ook al is er een krappe arbeidsmarkt en is het voor veel bedrijven en uitzendorganisaties lastig om aan geschikte kandidaten te komen, blijft het voor 45-plussers toch moeilijk om aan een baan te komen. Om dit probleem op te lossen zijn er zowel in de politiek als op de markt initiatieven ontwikkeld en gestart. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uitzendorganisaties die zich enkel richten op de detachering van ouderen. Ook de politiek wil dat ouderen een kans krijgen op de arbeidsmarkt. Om ze te helpen weer aan het werk te laten gaan, introduceren zij de ‘doorstartbaan’. Door middel van een 3-jarig contract en intensieve scholing kunnen zij weer aan de  slag gaan. Het gaat hierbij wel vaak om een lager salaris, namelijk 80% van het marktsalaris . Op deze manier hebben zij een goede kans om weer aan de slag te gaan in de groeiende arbeidsmarkt. Het aantal 45-plussers dat via uitzendorganisaties een baan heeft gekregen is in de afgelopen 10 jaar verdubbeld van 100.000 naar ruim 200.000. Om als uitzendorganisatie je optimaal te kunnen focussen op de kernactiviteit: het samenbrengen van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt, besteden veel intermediairs de administratie en financiële lasten uit. Payroll voor uitzendorganisaties wordt dit ook wel genoemd. Medewerkers komen dan op de loonlijst te staan van de payrollorganisatie. Diverse financiële, administratieve en juridische aspecten van het werkgeverschap worden hierdoor uitbesteedt.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *