Studenten die een mbo-opleiding volgen

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat in de periode 2017-2018 ongeveer een half miljoen mensen een mbo-opleiding volgden. Dit aantal is hoger dan het aantal studenten wat een opleiding volgt op het hbo of wo. Veel studenten op een mbo-opleiding hebben eerst een vmbo vooropleiding gevolgd. Maar ook personen die hiervoor elders werkzaam waren of een uitkering ontvingen volgden een mbo-opleiding. Zij kozen voornamelijk om een opleiding gericht op de zorg.

De leeftijd van de studenten die een mbo-opleiding volgen is erg veelzijdig. De grootst groep bestaat uit studenten tussen de 20 en 25 jaar. Ook een groot percentage van personen van 50 jaar of ouder besluit soms nog een mbo-opleiding te gaan volgen. Dit zijn vaak de mensen die tot de groep behoren die eerst elders werkzaam waren of een uitkering ontvingen. Deze groep, ook wel instromers genoemd, besluit voor het grootste gedeelte een zorg- en welzijn opleiding te volgen. Daarnaast zijn de sectoren techniek en economie erg populair. Ook een groot gedeelte besluit een combinatie tussen opleidingen te kiezen. Onder de groep die vanuit het middelbare onderwijs een mbo-opleiding gaat doen, is de zorg- en welzijn sector ook populair. Daarnaast kiezen zij veelal om een mbo-opleiding in de economie te volgen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *