Abonnees Netflix groeien minder hard

Netflix heeft er de afgelopen periode minder abonnees bijgekregen dan dat ze hadden voorspeld. Dit meldt nieuwswebsite Business Insider. Deze streamingdienst is populair in vele landen, waaronder Nederland. Ook al valt de stijging in het aantal abonnees wat tegen, is de stijging alsnog groot te noemen. Het gebruikersbestand groeide namelijk met 5,2 miljoen. Netflix steekt veel budget in het produceren van nieuwe films en series die populair zijn bij het grote publiek, denk hierbij bijvoorbeeld aan de populaire serie House of Cards. Doordat het aantal abonnees minder steeg dat verwacht, ging het aandeel ‘Netflix’ ook naar beneden op de beurs.

Netflix werd in 1997 in Amerika opgericht. Aanvankelijk waren zij een bedrijf wat video’s en DVD’s verhuurden aan vele klanten. Nu is het een grote steamingdienst met meer dan 93 miljoen klanten (gemeten in 2016) die een abonnement hebben. Een groot deel van deze klanten komen uit de Verenigde Staten, namelijk 50 miljoen.  Tot 2010 was Netflix alleen actief in de VS, maar sinds 2013 ook in Nederland. Het aanbod aan films en series is erg veelzijdig en zowel geschikt voor kinderen als volwassenen. Genres zoals drama, comedy en diverse documentaireseries passeren de revue.  Netflix produceert ook zelf veel films en series onder de naam ‘Netflix Orginals’.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *